Produsele Ferae Naturae

Produsele Ferae Naturae

Ideea lansării propriei game de produse Ferae Naturae s-a născut din dorința de a veni cu o alternativă naturală pentru terapiile corporale. Timp de mai mult de un an am purtat un dialog activ cu clienții site-ului nostru și am înțeles că unele dintre cele mai mari provocări din punctul lor de vedere sunt alergiile și efectele pe termen lung din cauza diferitelor ingrediente din produsele cosmetice, nu tocmai naturale.

După îndelungi căutări, întrebări și discuții, ne-am întors în punctul de plecare al Ferae Naturae, în sud-estul Europei, mai exact în Bulgaria. Aspectul calitativ a fost cel mai important factor de decizie. După părerea noastră, crearea de produse naturale poate fi realizată doar de către cineva care înțelege fiecare aspect al cultivării unei plante, beneficiile acesteia și modul de a îi conserva proprietățile prin încorporare într-un produs cosmetic.

Am început timid, cu o bază de ulei esențial organic de lavandă și ulei esențial de coada șoricelului, acesta din urmă fiind unul dintre uleiurile cele mai scumpe de pe piață. Uleiurile sunt produse chiar de către partenerii noștri de la Agroessential Ltd, o companie de familie, care cultivă de generații întregi aceste plante. Cunoștințele lor în domeniu și ideile noastre, precum și experiențele clienților, le-am combinat în rețete inedite de produse cosmetice, și, de curând le-am lansat pe piață. Întreaga experiență ne-a demonstrat că am făcut alegerea corectă și că un produs de calitate se obține doar cu multă pasiune, informație și voință. 

Să nu vă imaginați că de la o idee de produs și până la prezentarea finală se întâmplă toate cât ai zice săpun. Întreg procesul de producție pentru o gamă sau un produs cosmetic durează minim 6 luni. Pentru că întâi venim cu ideea, apoi se caută ingredientele – despre asta o să povestim altădată mai pe larg cum nu fiecare ingredient cosmetic prezentat ca natural este chiar natural – , ulterior urmează stabilirea procesului de preparare și prepararea în sine, cu durată diferită în funcție de produs (d.ex. în cazul unui săpun discutăm de 5-6 săptămâni), apoi testarea. Aceasta se efectuează chiar de noi și de către oameni dragi din jurul nostru, care au fost dispuși să își asume utilizarea produselor și eventualele efecte adverse. Nu am avut astfel de cazuri, dar când spui testare nu știi exact la ce să te aștepți. Ei, și când ați crede că, în sfârșit, am ajuns la produsul pe care ni l-am imaginat de la bun început, exact acum începe nebunia.

Spațiul de producție este obligatoriu un laborator sau făbricuță, cum îi spunem noi, cu autorizație de funcționare. Apoi, produsele create trebuie supuse unor teste de laborator care să le ateste respectarea rețetei de produs, structura calitativă și cantitativă, indicatorii de puritate, parametrii fizico-chimici și indicatorii microbiologici. Analiza de laborator este efectuată foarte riguros și există posibilitatea să ni se ceară să schimbăm rețeta sau să înlocuim un ingredient cu altul mai calitativ (exact ce vă povesteam mai sus).

După ce se încheie cu succes și această etapă a analizei certificate, urmează descrierea produsului, ingredientelor și plantelor. Să nu credeți că se poate scrie orice. Informația corectă este extraordinar de importantă și fiind vorba despre produse terapeutice, ne luăm foarte în serios rolul de a ne instrui clienții în mod exact asupra proprietăților ingredientelor. Nu e vorba de o căutare simplă pe internet, descrierile noastre sunt extrase din rezultate de cercetare cu detalii obținute din mai multe surse, pe o perioadă de mai mulți ani. Toate acestea au ca rezultat stabilirea unei terapii, pe care o discutăm și cu specialiști în tratamente cosmetice sau afecțiuni dermato.

Urmează căutarea și testarea diferitelor moduri de ambalare și a recipientelor pentru produsele lichide, deoarece ținem neapărat să folosim materiale reciclabile și prietenoase cu mediul înconjurător. Acestora li se adaugă designul de etichete. Iar, la final, mai avem înregistrarea oficială la Comisia Europeană, conform legislației în vigoare. Ceea ce înseamnă în primul rând certificarea companiei Ferae Naturae în calitate de producător al unor produse cosmetice, care respectă întocmai toate condițiile pe care vi le-am descris mai sus.

O să vă întrebați de ce nu am fi putut face toate astea la noi în țară și am ales ca loc de producție Balchik, Bulgaria. În primul rând, clima țării vecine a creat premisa unei istorii de cultivare a diferitelor plante și a extragerii de uleiuri cu o calitate superioară (în prezent, aceasta este cel mai mare producător de ulei esențial de trandafiri și de lavandă din lume!), facilitând astfel găsirea mai ușor a ingredientelor, la prețuri mai accesibile, precum și a specialiștilor în domeniu. Au început și în România să se dezvolte timid diferite plantații, dar nu ne ajută nici clima extraordinar de mult și nici tratarea cu azot a solului din ultimii 30 de ani. Noi încă mai sperăm că această industrie se poate dezvolta cu plante care sunt specifice climei noastre. Dar e nevoie de multă muncă și răbdare, iar câștigul nu vine imediat, ci în câțiva ani, când o plantație ajunge la maturitate.

În al doilea rând, este vorba, ca de obicei, de birocrație. Dacă cercetați un pic piața de săpun natural artizanal, de exemplu, o să găsiți oameni pasionați de crearea de cosmetice, dar care le fac pentru ei în bucătăria proprie, cu mijloace proprii. Tocmai pentru că o linie de producție la noi în țară, cu toate condițiile de certificare și analize menționate mai sus, necesită o investiție majoră. Noi am descoperit cosmetice foarte bune la colegii de breaslă, dar fără o analiză de laborator și o certificare nu avem cum să sprijinim producătorul nici măcar prin prezentarea produselor sale în magazinul nostru online. 

Sperăm ca în viitor să putem contribui într-un fel la remedierea acestei situații, avem multe idei, dar o să le luăm pe fiecare pas cu pas.

Și nu în ultimul rând, partenerii noștri sunt foarte importanți în obținerea acelei calități a produselor care ne deosebesc pe piața de cosmetice preparate artizanal. Ne-am asumat împreună acest drum cu încredere și respectarea unor principii clare de responsabilitate față de natură, față de cei care vor folosi produsele noastre și față de noi înșine.

 

Ce trebuie neapărat să știi:

  • Ferae Naturae este un brand de produse cosmetice create artizanal, remedii terapeutice pentru față și corp, pe bază de uleiuri și ingrediente naturale de o calitate deosebită!
  • Ingredientele produselor Ferae Naturae sunt alese cu foarte mare grijă, iar rețetele sunt testate în prealabil. Fiecare produs dispune de analiză de laborator și este înregistrat!
  • Terapiile recomandate cu produsele Ferae Naturae sunt stabilite DOAR în conformitate cu proprietățiile și beneficiile ingredientelor!

Produsele Ferae Naturae le poți găsi aici.

Îți recomandăm să citești cu atenție descrierea fiecărui produs în parte înainte de a-l folosi. Dacă nu știi exact ce să alegi, îți stăm la dispoziție. Ne poți contacta prin formularul de contact, sau pe Facebook și Instagram.

Taguri: