Uleiul de lavandă

Uleiul de lavandă

Lavandula Angustifolia Oil – Ingredient Cosmetic (INCI)

Denumire uzuală: Ulei esențial de lavandă

Proprietăți și utilizare:

Uleiul de lavandă cu grad ridicat de calitate se obține prin distilarea florilor de lavandă. Desigur, se poate obține ulei esențial și prin distilarea tijelor de lavandă, dar acesta este mai puțin dens, astfel și proprietățile sunt mai slabe. Uleiul de lavandă, precum toate uleiurile esențiale, este un amestec complex de fitochimicale, inclusiv linalool, acetat de linalil, camfor și limonene. Lichidul este ușor gălbui și vâscos, păstrând însă mirosul floral și aromatic al plantei.

Uleiul de lavandă se poate folosi ca atare sau în produse cosmetice și dispune de proprietăți dovedite de regenerare rapidă, deoarece repară epiderma și calmează pielea rănită, reduce eczemele, urticariile, psorazisul și acneea.  Este un antiseptic foarte puternic și se folosește inclusiv pentru repararea pielii după arsuri ușoare, arsuri solare sau înțepături de insecte. În concentrație corectă se poate utiliza și ca repelent natural. Datorită efectului antispasmodic se folosește, de asemenea, ca decontractant muscular cu aplicare prin masaj.

Uleiul de lavandă este un echilibrant al sistemului nervos, fiind ușor sedativ și liniștitor datorită aromei puternic relaxante. De aceea, este recomandat în cazuri de depresie, stări de panică, anxietate sau insomnie.

În general, uleiul esențial de trandafiri este asociat cu procesul de renegerare exterioară și interioară, deopotrivă.  

Știați că,

Până în anul 2012, Franța era lider mondial în producția uleiului esențial de lavandă? Dar culturile din Provence au fost afectate de boala lemnului negru, fiind distruse astfel mii de hectare recoltă.

În prezent, Bulgaria este cel mai mare producător de ulei esențial de lavandă din lume?

Planta și produsele derivate se folosesc în industria alimentară, de la producția de miere, gemuri și siropuri până la înghețata și prăjitura de lavandă?

Există o zicală  - Gândiți mov, mâncați mov, inspirați mov – deoarece atunci când vine vorba de lavandă, totul este benefic?

Dacă doriți să știți mai multe despre produsele noastre cu ulei de lavandă și pentru ce sunt recomandate acestea, le puteți găsi aici:

https://feraenaturae.com/catalog?q=ulei+de+lavanda


Taguri: