Uleiul de Trandafiri

Rosa Damascena Flower Oil – Ingredient Cosmetic (INCI)

Denumire uzuală: Ulei esențial de trandafiri

Proprietăți și utilizare:

Uleiul de trandafiri este unul dintre cele mai prețioase uleiuri esențiale din lume, fiind obținut din două mari specii: Rosa Damascena (cultivat în Bulgaria, Siria, Turcia, Rusia, Pakistan, India, Uzbekistan, Iran și China) și Rosa centifolia sau Trandafirul de Mai (regăsit în Maroc, Franța și Egipt).

Uleiul esențial din petale de Rosa Damascena se poate obține prin trei metode diferite: distilarea la aburi – cea mai des întâlnită; extracția dublă cu solvent– astfel se obține absolutul, un compus uleios utilizat în industria parfumurilor; extracția super critică cu dioxid de carbon – concretul de ulei esential rezultat este cel mai scump din cauza procesului de producție.  

Uleiul de trandafiri, folosit ca atare sau în produse cosmetice, dispune de proprietăți antiseptice, antibacteriene, antivirale, astringente, antispasmodice, cicatrizante și hidrantante. Acesta regenerează și tonifiază pielea, vindecă cicatricele, hidratează cu efect de iluminare, repară pielea crăpată, previne creșterea cuticulelor și exfolierea unghiilor, atenuează celulita și vergeturile, stimulând circulația sangvină.

În general, uleiul esențial de trandafiri este asociat cu procesul de întârziere a îmbătrânirii (anti-aging).

Știați că,

În uz intern, uleiul de trandafiri elimină bacteriile, protejează împotriva virusurilor, ameliorează spasmele din sistemul respirator și intestine, reduce inflamația și febra?

Uleiul de trandafiri are un puternic efect afrodisiac, iar Cleopatra presăra peste tot petale de trandafiri când se pregătea să-și întâlnească amanții?

Efectul puternic antidepresiv al trandafirilor se face resimțit de la simplul gest de a mirosi trandafirii până la băile cu ulei de trandafiri și folosirea produselor cosmetice cu ulei de trandafiri încorporat?

Bulgaria este cel mai mare producător de ulei esențial de Rosa Damascena din lume?

Dacă doriți să știți mai multe despre produsele noastre cu ulei de trandafiri și pentru ce sunt recomandate acestea, le puteți găsi aici:

https://feraenaturae.com/catalog?q=ulei%20trandafiri