Mel Extract - Extract de miere

Mel Extract - Extract de miere

Mel Extract – Ingredient Cosmetic (INCI)

Denumire uzuală: Extract de miere

Proprietăți și utilizare:

Mierea conţine glucoză, fructoză, minerale, magneziu, potasiu, calciu, clorură de sodiu, sulf, fier, cupru, zinc, vitaminele B1, B2, B5, B3. Datorită proprietăţilor pe care le are, mierea este unul dintre ingredientele principale pentru multe loţiuni de corp hidratante şi hrănitoare, dar este folosită şi ca bază pentru diverse măşti cosmetice. Textura densă și netedă a mierii contribuie la hidratarea pielii, elasticitatea si strălucirea ei. Funcțiile antibacteriene îmbunătățesc proprietățile agenților de îngrijire, regenerare, umectare și hidratare conținuți în miere.

Datorită enzimelor din stomacul albinelor, în miere nu se pot dezvolta micro-organisme, de aceea aceasta se poate păstrată pentru o perioadă îndelungată de timp și poate fi utilizată ca și conservant natural. Pe același principiu sunt dezvoltate și produsele cosmetice pe bază de miere sau produse apicole derivate.

 

Știați că,

În vechime femeile foloseau un amestec de miere și uleiuri pentru a-și menține părul viguros și strălucitor?

Cleopatra făcea baie în lapte cu miere pentru a-și păstra pielea frumoasă și catifelată?

Babilonieii și diferite civilizații străvechi din India și China foloseau mierea atât ca medicament, cât și la ritualuri și ceremonii?

Civilizațiile antice foloseau mierea la prepararea băuturilor alcoolice?

 

Dacă doriți să cunoașteți mai multe despre produsele în care se poate încorpora mierea, citiți descrierile cosmeticelor Ferae Naturae pe bază de mel extract:

https://feraenaturae.com/catalog?q=miere

Taguri: