Extractul de Melc

Helix Aspersa este cea mai răspândită specie de melc din lume, fiind cunoscută sub denumirea uzuală de melc de grădină. Exact, dacă vă amintiți de celebrul melc-codobelc cântat în copilărie, despre acel melc este vorba. Nativ în zona mediteraneană, a fost exportat spre alte continente, ca hrană pentru animale. Astfel, s-a răspândit în toată lumea, fiind, din păcate, unul dintre cei mai mari dăunători ai culturilor.   

Istoria ne povestește cum, deja din antichitate, secreția acestor melci era recunoscută pentru beneficiile ei. Hipocrate prescria – îmi cer scuze pentru duritatea exprimării – melci striviți amestecați cu lapte acru pentru îngrijirea rănilor. Iar în zone rurale restrânse din Italia secreția se folosea pentru îngrijirea diferitelor afecțiuni ale pielii. Probabil sunteți de părere că de la aceste metode rudimentare până la crema cu extract de melc pe care o folosim astăzi este un pas destul de mare. Dar nu a fost chiar așa.

Franța, mare consumatoare de astfel de delicatese, colabora în anii ‘80 cu fermierii din Chile, aceștia fiind la momentul respectiv cei mai mari crescători de melci din lume. Ei bine, tot ei au observat că secreția melcilor le vindeca foarte repede pielea rănită de pe mâini din cauza manevrării cuștilor. Și, de acolo a pornit industria cosmetică pe bază de extract de melc, care s-a răspândit în toată lumea.

În prezent, s-a renunțat la măsurile rudimentare de colectare a secreției, iar, dacă citiți în literatura de specialitate, veți vedea că majoritatea producătorilor de astfel de cosmetice colaborează cu ferme unde melcii sunt crescuți cu grijă și primesc hrană bio sau organică. Modul de colectare a secreției mucoase se face foarte atent, cu plase pe care se deplasează melcii în întuneric.

După cercetări riguroase asupra compușilor secreției de melc s-a ajuns la concluzia că acest ingredient natural este extraordinar de eficient pentru tratarea pielii mature, uscate sau cu probleme de hiperpigmentare. Aceasta este de fapt un concentrat pur de compuși activi, care calmează, vindecă, hidratează și regenerează pielea. Conține vitaminele A, C și E, alantoină, colagen, acid glicolic și elastină, de asemenea, în forma lor cea mai naturală. Efectul de iluminare al tenului se datorează substanțelor regenerante, proteinelor și peptidelor, care reduc vizibil petele și uniformizează culoarea.

Dar lista beneficiilor nu se încheie aici. Foarte important este conținutul de acid hialuronic natural (!), astfel orice produs cosmetic cu extract de melc este foarte hidratant și netezește pielea, reducând vizibil ridurile existente și prevenind apariția celor noi. Iar, dacă este aplicat constant va stimula secreția de colagen și elastină – astfel tenul se menține sănătos, cu un aspect tânăr. De asemenea, extractul din mucoasa de melc este un antimicrobian natural, unele dintre cele mai importante beneficii fiind efectul antiacneeic, eliminarea petelor și reducerea sau chiar eliminarea completă a cicatricilor.

Iar extractul nu se regăsește doar în produse cosmetice pentru tratamentul tenului, ci există o varietate largă de produse pentru tot corpul și diverse afecțiuni. Se recomandă ca atunci când alegeți un astfel de produs să urmăriți să aibe o concentrație de extract de melc cât mai mare și să fie combinat cu ingrediente cât mai naturale. Rezultatele sunt vizibile după 2-4 săptămâni de la utilizare.

Produsele din shopul online Ferae Naturae cu extract de melc în concentrație mare, fabricate după o rețetă patentată Golden Snail – Bulgaria, și descrierile acestora le puteți găsi aici:

https://feraenaturae.com/catalog/extract-de-melc-53