Extractul de liliac

Syringa Vulgaris L. Extract – Ingredient Cosmetic (INCI)

Denumire uzuală: Extract de liliac

Proprietăți și utilizare:

Liliacul este apreciat ca arbust decorativ pentru florile sale și parfumul extraordinar, dar şi pentru efectul său terapeutic în tratarea diverselor afecţiuni. Liliacul conţine glucide, substanţe amare, amidon, rezine, glucozizi etc. Astfel, frunzele și florile de liliac au proprietăți tonice și astringente, datorită cărora se folosesc cu succes în tratamente cosmetice pentru diminuarea petelor, calmarea tenului iritat, hidratare și catifelare. Loțiunile pentru curățare dispun de proprietăți de calmare a tenului obosit și au acțiuni antibacteriene, de aceea sunt foarte potrivite pentru tenul acneic, gras și pătat.

Însă, efectul imediat al oricărui tratament cu produse care conțin extract de liliac, este împrospătarea, deoarece parfumul se păstrează și după procesarea plantei.

Știați că,

În uz intern, liliacul sub formă de infuzie sau decoct, tratează bolile hepatice, reumatice, guta, colicile, astenia, diabetul și stările febrile?

În uz extern, liliacul are rezultate foarte bune în tratamentul arsurilor și al durerilor reumatice?

Uleiul esențial de liliac folosit în aromaterapie calmează stările de anxietate și tulburare emoțională?

Că unele dintre cele mai rafinate preparate gourmet sunt vinul și dulceața din flori de liliac?

Dacă doriți să știți mai multe despre produsele noastre cu extract de liliac și pentru ce sunt recomandate acestea, le puteți găsi aici:

https://feraenaturae.com/catalog?q=liliac