Leac de Țibuleac

Încă din vremuri de demult, teritoriul României de azi era cunoscut pentru leacurile băbești. Acestea, doar pe bază de plante, se preparau după diferite metode de extragere a substanțelor active (decoct, macerare la rece, presă pentru extragere ulei, ceaiuri, aplicări directe etc.). De asemenea, clima și solul fertil, precum și diversitatea formelor de relief asigură dezvoltarea a o mulțime de plante de diferite feluri, cum ar fi cătina, gălbenele, rostopasca, arnica și am putea enumera la nesfârșit. Iar toți acești factori pun România pe harta dermato-cosmeticelor cu ingrediente de cea mai bună calitate.

Produsele Țibuleac le-am întâlnit întâmplător, în magazinul unei mănăstiri din nordul României. Ne-a plăcut tare mult crema de mâini cu gălbenele și cătină și așa, ne-am încumetat să încercăm minunile acestea produse într-o făbricuță din Ocna Șugatag, Maramureș. Linia de producție nu este foarte mare, dar a fost pusă la punct cu fonduri europene, iar în afară de aceasta mai există și farmacia Salinfitofarm din aceeași localitate. Toate administrate cu drag și viziune de către domnul Gheorghe Țibuleac și familia dânsului.

Produsele naturale 100% sunt realizate pe bază de apă minerală salină și diferite plante medicinale, cum sunt cătina, pătlagina, cimbrișorul, ciuboțica cucului, mugurii de pin, gălbenelele, tătăneasa, spânzul, arnica, iarba mare, coada șoricelului, lumânărica, untul pământului, rostopasca, urzica și multe altele pe care le întâlnim în țara noastră. Se mai adaugă un pic de ceară de albine, propolis și un ulei din semințe de floarea soarelui, un pic de încredere în remediile naturale și astfel se obține leacul de Țibuleac.

Și chiar sunt leacuri. Noi știam deja, pentru că testasem majoritatea produselor. Între timp, însă, primim nenumărate mesaje de la oamenii încântați cu exemple de vindecare ale pielii sau afecțiunilor articulare, care mai de care mai elocvente. Iar produsele de protecție solară au fost tare lăudate vara aceasta.

Totuși am fost întrebați de ce se folosește termenul de dermato-cosmetice, în loc să le numim simplu leacuri. Povestea este mult mai complexă, pentru că aceastea având beneficii demonstrate, au trebuit să intre cumva în rândul produselor farmaceutice. Conceptul dermato-cosmetice a fost dezvoltat în 1965 de către Pierre Fabre, care propunea prepararea de produse naturale pentru diferite tipuri de patologii și nevoi specifice ale pielii. Ele dispun de caracteristici conform normelor industriei farmaceutice și sunt testate de către medicii dermatologi pentru a se putea garanta eficacitatea și toleranța acestora. Produsele dermato-cosmetice, în funcție de substanțele active, influențează mecanismele biologice ale pielii, îmbunătățindu-i aspectul, echilibrează PHul, protejează împotriva factorilor de mediu, corectează imperfecțiunile pielii, reglează secreția de sebum, încetinesc viteza de îmbătrânire etc.

Evident, anumite balsamuri sau emulsii pot fi utilizate și în tratatarea diferitelor afecțiuni. Acestea fiind naturale 100% au o calitate superioară, nu conțin alcool, coloranți sau conservanți, sunt tolerate foarte bine pe piele și au proprietăți multiple excelente: hidratante, antiinflamatoare, antiiritante, acționând la nivelul pielii, dar și în profunzimea acestora.

Sperăm că am reușit cât de cât să vă răspundem la întrebări. De asemenea, toate leacurile de Țibuleac din magazinul nostru dispun de o descriere foarte detaliată a ingredientelor și proprietăților acestora. Vă rugăm să le citiți cu atenție, iar în cazul în care aveți întrebări în funcție de afecțiunile dumneavoastră, vă recomandăm să vă adresați și unui medic.

Să vă fie toate de leac!

Gama dermato-cosmetice o găsiți aici:

https://feraenaturae.com/catalog/dermato-cosmetice-47