Ferae Naturae - Primul an

Ferae Naturae - Primul an

Povestea noastră a început exact acum un an, pe când lansam online Ferae Naturae și porneam în călătoria noastră de reîntoarcere la natura sălbatică. Eram doar un micuț magazin virtual, care încerca timid să demonstreze că produsele cosmetice de calitate nu trebuie să fie neapărat inaccesbile sau foarte scumpe. Și încet, încet, am strâns în jurul nostru clienți și producători, precum și mulți colaboratori, care nu doar că au încredere în produsele noastre, ci sunt și plăcut surprinși de principiile care ne definesc.  

În primul rând am încercat să oferim clienților o experiență completă. Un răsfăț, cum îi spunem noi. Folosirea produselor cosmetice nu trebuie să fie obligatorie doar pentru că vârsta și mediul înconjurător lasă urme asupra corpului nostru. Aplicarea tratamentelor sau chiar și doar spălarea pe mâini cu banalul săpun trebuie să aibă un efect multiplu asupra simțurilor, să relaxeze și să binedispună. Un fel de terapie complexă asupra corpului și minții. Iar dacă ai la dispoziție produsele potrivite, cu ingrediente cât mai naturale, cu uleiuri esențiale și extracte din plante sau fructe, nu se poate să nu te simți răsfățat.

Iar noi am continuat răsfățul, chiar și atunci când a început haosul lui 2020, această pandemie care a întors lumea cu susul în jos. Ce-i drept, cu pași mult mai mici decât planificasem inițial. Am continuat să căutăm produse cât mai bune, am continuat testările acestora și instruirea noastră în tot ceea ce înseamnă ingrediente naturale și beneficii. Dar nu ne-am dezvoltat așa cum ne gândisem noi, nu am deschis niciun magazin cu rafturi adevărate, nu participăm la târguri. Totuși binedispunem în continuare, deoarece ne-am convins că atunci când se întâmplă ceva, sigur avem noi o cremă care rezolvă tot.

Încercăm pe cât putem să ne susținem producătorii cu mici comenzi, dar sigure. Am făcut tot posibilul să fim cu toate plățile la zi, cu convingerea că putem rupe acel lanț al slăbiciunilor, cum se întâmplă atunci când cineva nu își onorează o obligație. Iar până acum am primit doar laude despre modul nostru de lucru. Într-adevăr, normalitatea suprinde câteodată. Și da, zâmbim cu o mare satisfacție când vedem că exemplul nostru este urmat și de alții sau că se întâmplă să reglăm prețurile cosmeticelor din piață, tot prin puterea exemplului.

Iar una dintre cele mai importante realizări este că ne respectăm principiul de bază, ca din puținul nostru să dăm înapoi o parte, așa cum considerăm că este cel mai bine: prin participarea la proiecte caritabile, sociale și culturale. De asemenea, ne-am alăturat prietenilor de la Editura Hyperliteratura pentru a susține publicarea și promovarea scriitorilor români. Și uite așa, în anul pandemiei noi tocmai suntem la a treia carte. (Îmbarcarea către Cythera - Octavian Soviany)

Însă, cea mai frumoasă parte a Ferae Naturae sunt oamenii extraordinari pe care îi întâlnim în călătoria noastră, de reîntoarcere la natură.

Oameni dragi, cei care revin cu comenzi sau cei care îndrăznesc să încerce produse cu câte o combinație nemaiauzită de ingrediente și ne povestesc ulterior cât de încântați sunt de acestea.

Oameni tare simpatici, care ne trimit câte o vorbă bună exact atunci când avem nevoie cel mai mult sau sunt lângă noi și ne ajută în orice moment.

Oameni minunați, care au ales meseriile de chimiști, biochimiști, farmaciști sau cercetători și au creat produsele pe care le găsiți la noi.

Toți oamenii incredibil de frumoși, fără de care noi nu am fi putut spune că a trecut un an.

Mulțumim tare mult, mulțumim din suflet că ne sunteți alături și credeți în tot ceea ce înseamnă Ferae Naturae.

Vă îmbrățisăm virtual și nu uitați, orice ar fi... avem noi o cremă! 😊

Taguri: