Cosmeticele în frigider?

De foarte multe ori ne întreabă clientele cum să păstreze cel mai bine produsele cosmetice. Iar noi le răspundem: În frigider. Da, citiți bine. În FRIGIDER. Iar apoi, urmează explicațiile în funcție de produsul ales.

Pentru produsele naturale – bio sau organice – se recomandă depozitarea la rece, deoarece nu au în compoziție conservanți care să prevină acumularea de bacterii. Fiind lipsite de parabeni sau sulfați, consistența produsului se poate deteriora în condiții de temperatură ridicată. De asemenea, proprietățile  acestora se păstrează pentru o perioadă mai îndelungată de timp. Uleiurile esențiale își mențin densitatea și aroma, extractele din plante nu se degradează.  

Protejarea purității și eficienței ingredientelor active din produsele cosmetice obișnuite este foarte importantă odată ce acestea sunt desigilate. Prin păstrarea la temperaturi scăzute se mențin proprietățile retinolului, vitaminei C, peptidelor sau hidrochinonei. Acestea nu se deteriorează, își păstrează efectul asupra pielii și chiar acționează mult mai bine.

Să luăm, de exemplu, o cremă sau un ser pentru îngrijirea pielii din jurul ochilor, care este cea mai sensibilă parte a feței, iar aici apar și primele riduri. Faptul că se aplică produsul la o temperatură scăzută, fiind depozitat la rece, acționează intens asupra vaselor de sânge și reduce rapid umflăturile și cearcănele.

Utilizarea terapiei cu gheață sau produse reci este destul de răspândită în saloanele cosmetice din întreaga lume. Vasele de sânge se contractă, iar fluxul de lichid în țesuturile moi scade. Rezultatul este reducerea inflamațiilor, corectarea mai eficientă a afecțiunilor pielii. Dar cel mai important este faptul că o terapie cu produse reci stimulează drenajul limfatic. Astfel se reduce și aspectul ridurilor, iar pielea se întinde.

Să facem un rezumat: dacă ținem produsele cosmetice în frigider crește eficiența ingredientelor active, compoziția nu se degradează și obținem un beneficiu dublu al terapiei.

Cred că v-am dat de gândit acum, dacă să mai păstrați cosmeticele în baie – mediu umed și cu temperaturi ridicate – sau le faceți loc în frigider. Iar dacă aveți cumva discuții în familie despre acest subiect, să stiți că există frigidere de dimensiuni reduse, speciale pentru produse cosmetice. Păi dacă avem frigidere speciale pentru vinuri, de ce nu ar fi și pentru produsele de întreținere pe care le folosim zilnic?!

Sperăm că informațiile despre depozitarea cosmeticelor și terapia la rece asupa pielii vă sunt folositoare. Dacă aveți întrebări despre cum să păstrați produsele comandate din shopul Ferae Naturae, ne puteți contacta prin formularul de contact, pe contul de Facebook sau Instagram.

Sursa foto: @thecosmeticsfridge.com