Uleiul din sâmburi de struguri

Vitis Vinifera Seed Oil – Ingredient Cosmetic (INCI)

Denumire uzuală: Ulei din sâmburi de struguri

Proprietăți și utilizare:

Uleiul din sâmburi de struguri este obținut din diferite soiuri de Vitis vinifera și este un produs adiacent industriei vinului. După presarea strugurilor pentru obținerea mustului, se separă sâmburii de restul rezidurilor, iar ulterior se obține uleiul prin presare la rece sau prin metoda extracției cu solvenți. Deși este cunoscut de europeni de foarte mult timp, acest ulei nu a fost produs până în secolul XX, deoarece conținutul de uleiuri esențiale este mult mai redus decât cel al altor plante oleaginoase. Țările unde se produce cel mai mult ulei din sâmburi de struguri sunt Italia, Franța, Spania și Argentina.

Uleiul din sâmburi de struguri este un lichid gras, vâscos, cu o tentă galben – verzuie, miros de struguri și gust ușor dulceag. Acesta conține lipide, proteine, vitaminele E & F, minerale (cupru, calciu, fosfor, magneziu, fier, seleniu), glucide și antioxidanți. Un compus puternic antioxidant existent în extractul din sâmburii de struguri este proantocianidina (OPC), având o eficiență de 50 ori mai mare decât vitamina C și de 20 ori față de vitamina E.

Pielea necesită o bună aprovizionare cu acid linolenic (component de bază al uleiului din sâmburii de struguri), pentru a ajuta la consolidarea membranelor celulalare, de a îmbunătăți aspectul și sănătatea acesteia. Extractul provenit din sâmburii de struguri este un produs non-gras care penetrează rapid epiderma, fiind recomandat pentru hidratarea intensă a pielii, ameliorează rapid arsurile superficiale, calmează pielea iritată, ameliorează și stopează acneea. În general, uleiul din sâmburi de struguri este asociat cu procesul de regenerare.

Știați că,

Uleiul din sâmburi de struguri are un conținut foarte ridicat de Omega 3 și Omega 6, acizi grași care nu pot fi sintetizați de corpul uman, dar contribuie la regenerarea epidermei, creșterea părului, menținerea sănătății sistemului osos și a funcțiilor creierului, în timp ce reglează metabolismul?

În uz intern, uleiul din sâmburi de struguri s-a dovedit eficient în ameliorarea astmului, a alergiilor, ajută la remedierea circulației sângelui, s-a dovedit util în diminuarea colesterolui rău (LDL) și creșterea colesterolui bun (HDL)?  

Uleiul din sâmburi de struguri este un ingredient gustos în asezonarea salatelor, pregătirea fripturilor, în baze pentru sosuri sau marinate și se folosește chiar și la gătit?  

Dacă doriți să știți mai multe despre produsele noastre cu ulei din sâmburi de struguri și pentru ce sunt recomandate acestea, le puteți găsi aici:

https://feraenaturae.com/catalog?q=struguri