Denumire: Achillea Millefolium, familia Asteraceae
Coada șoricelului este o planta originară din Euroasia, cu o adaptabilitate extraordinară, astfel încât s-a răspândit în toată lumea. Nu este pretențioasă, rezistă foarte bine la umezeală și la secetă. În România o găsim mai peste tot, pe pajiști sau pe marginea drumului, cu floare albă de înalțime medie, care are un miros aparte.
Proprietăți și utilizare
Aroma ei specială se datorează substanțelor active din uleiul volatil care include azulene (camazulena), camfor, alfa și beta pinen, borneol, eugenol, sabinen, limonen și altele. Planta mai conține taninuri, flavonoizi, principii amare, glucide, proteine, sitosterol, substanțe minerale, vitamina C, magneziu. Coada șoricelului se consumă ca atare în ceaiuri, tincturi, decocturi, sub formă de cataplasme sau ca ulei esențial, fiind printre puținele plante din lume din a cărei frunze se poate extrage ulei esențial de o calitate deosebită.
Coada șoricelului poate fi folosită intern împotriva afecțiunilor digestive, bolilor diareice, balonare, parazitoză intestinală, stimularea digestiei și funției hepatice etc. Ceaiurile și băile de șezut cu această plantă sunt recomandate pentru afecțiunile ginecologice, cu eficiență dovedită în prevenirea cancerului de col uterin.
În uz extern este recomandată pentru tratamentul plăgilor și arsurilor, alergiilor, eczemelor, acneei, varicei, hemoroizilor, iar lista poate continua. În general, proprietățile acestei plante o recomandă pentru toate tipurile de afecțiuni ale pielii, mai ales în tratamentul anti-îmbătrânire.
Uleiul de coada șoricelului, de o incredibilă culoare albastră închis, este tonic, refermizant, antirid puternic, regenerant cutanat, detoxifiant, cicatrizant, antiinflamator, calmant.
Știați că,
Denumirea de Achillea vine din antichitate după chiar numele lui Ahile? Pe acesta îl învățase centaurul Chiron să folosească coada șoricelului pentru a trata rănile soldaților pe câmpul de luptă.
Păsările și insectele preferă coada șoricelului pentru că aceasta îndepărtează paraziții?
În China se crede că această plantă alungă negativitatea, te protejează împotriva răului și aduce noroc?
În combinație cu alte uleiuri esențiale are efect de aromaterapie împotriva migrenelor, stărilor de tristețe și șocurilor emoționale?
Dacă doriți să știți mai multe despre produsele noastre cu coada șoricelului și pentru ce sunt recomandate acestea, le puteți găsi aici:
https://feraenaturae.com/catalog?q=coada+soricelului